zaterdag 16 maart 2013

Dag 44 --> telvrije dag (op aanvraag)

Hallo iedereen. Hoe is het ermee? Alles goed? Bij mij lekker druk geweest vandaag. Taartje gebakken , cakepops gemaakt, goe bezig geweest allesinds :D


Op vraag van Wendy heb ik vandaag es een telvrije dag tussen gestoken. Het is goed verlopen moet ik zeggen. Maar ik denk dat het komt omdat ik op voorhand goed gepland had. Uitgezocht wat ik wel en niet mocht eten om dan gewoon maar mijn dagplanning af te lopen. Misschien wel voor herhaling vatbaar, maar toch hou ik het liever bij mijn puntjes tellen. Het voelt vertrouwder aan. Maar ja onder het motto 'je moet alles es geprobeerd hebben', voila een telvrije dag :D

ontbijt:
magere platte kaas 0%
all bran plus
1 kiwi

middagmaal:
gekookte pasta
ontvette hesp in blokjes
sla en tomaat
paprika, zilverui en augurk
1 el dressing (dit puntje heb ik van m'n spaarpotje genomen)

avondmaal:
receptje uit 'tellen of niet tellen'
pasta met vleessaus*

tussendoortjes:
1 appel
1 kiwi
1 yoghurt natuur met aspartaam en stukjes peer

het receptje voor 4 personen:
pasta met vleessaus*

1 ui
1 teentje knoflook
3 rode paprika's
Ongekookte fusilli
2  koffielepels olie
americain natuur
2 el tomaatpuree
1kl paprikapoeder
1kl gehakte oregano
500gr tomatenblokjes
125ml groentenbouillon


Snipper de ui. Pers het knoflookteentje uit. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Kook de fusilli zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit de olie in een pan en fruit daarin de ui met de knoflook glazig. Rul het vlees in dezelfde pan. Voeg de paprika toe en bak ca 2 a 3 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en laat lichtjes bruinen.

Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, peper en zout. Blus af met tomatenblokjes en bouillon en laat ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en serveer met de vleessaus. Smakelijk!


1 opmerking: